NAVIGATION
Skip Navigation Links
CONTACTATI-NE!

Adresa: Strada Orastiei, nr. 32
400398, Cluj-Napoca, România

Tel.: +40-264-599 608
Fax: +40-264-599 609

e-mail: office@biomicron.eu
            europa@biomicron.euMaxilofacial

Elevarea podelei sinusale

Prezenta sinusului maxilar constituie o limitare anatomica a dimensiunii verticale a osului disponibil pentru insertia implanturilor.

Când înaltimea osoasa este suficienta pentru insertia implanturilor fractura "în lemn verde" a podelei sinusale se realizeaza cu osteotoame de diametre progresive, cu care se dilata în toate dimensiunile cavitatea osoasa preparata. Osul de densitate redusa de la nivel maxilar se condenseaza astfel pe marginea cavitatii, oferind conditii optime de osteointegrare a implanturilor.

În situatiile în care înaltimea osoasa nu este suficienta (cuprinsa între 5 - 8 mm) se recomanda elevarea podelei sinusale (denumita anterior "sinus-lift"), cu reconstructie osoasa subantrala si aplicare concomitenta de implanturi.

  • spatiul obtinut între podeaua osoasa si mucoasa elevata va fi umplut cu material de augmentare (os autolog sau biomaterial de reconstructie osoasa)
  • protectia regiunii reconstruite se efectueaza cu membrana de regenerare ghidata
  • descoperirea implanturilor se efectueaza dupa 6 - 10 luni
  • dupa aceasta perioada se efectueaza încarcarea osoasa progresiva


Membrane si biomateriale

Bazat pe rezultatele cercetarilor, se indica utilizarea biomaterialului în asociere cu protectia prin membrane de regenerare osoasa ghidata.

Membranele de regenerare osoasa ghidata pot fi neresorbabile si resorbabile.

Membranele neresorbabile din titan creaza conditiile necesare regenerarii osoase ghidate (guided bone regeneration). Membranele se fixeaza la nivelul regiunii reconstruite prin capse sau suruburi, disponibile în truse concepute special pentru favorizarea manevrarii facile a componentelor. Au avantajul unui biocomportament favorabil procesului de formare de os nou. Îndepartarea lor chirurgicala se efectueaza într-o etapa ulterioara, cu ocazia insertiei implanturilor sau la descoperirea si/sau amprentarea acestora.

  • membrana are grosimea, conformatia si textura care permite adaptarea optima la regiunea reconstruita.

Bazat pe principiile regenerarii osoase ghidate (GBR), biomaterialele sunt utilizate în implantologia orala pentru:

  • reconstructia proceselor alveolare resorbite
  • reconstructia defectelor osoase periimplantare survenite dupa încarcarea protetica a implanturilor.